Shop till you drop...

Shop till you drop... Het klinkt als een prachtige meisjes droom...Want, zeg nu zelf, welk meisje droomt nu niet van shoppen? Ook met een eigen winkel moet er geshopped worden, want, de winkel moet keuze bieden... Daarom gaan wij regelmatig op inkoop. Inkoop is niet meer en niet minder dan winkelen voor je winkel... Zorgen dat de mooiste kleding in ONZE winkel komt te hangen, de mooiste sieraden, de mooiste accessoires....etc etc. Het is gewoon het aller aller leukst om onze klanten te verwennen met de aller mooiste fashion... Hierbij houden wij natuurlijk rekening met de wensen van onze klanten. Als er veel vraag is naar jeans, komt er meer jeans, willen jullie meer jurkjes? Komen er meer jurkjes... Jullie maken dat wij FFLO kunnen zijn. Dat verliezen wij nooit uit het oog!

Hoe ziet nu zo'n dag inkoop eruit? Vaak begint zo'n dag vroeg...Verdimde vroeg...Om een uur of 07.00 gaat de wekker. Want wij beginnen graag fris en fruitig aan deze leuke klus... Dus, eerst koffie en een gezond ontbijt. Want, we moeten wel bij de les blijven... Inkopen is veel op het gevoel afgaan, maar ook logisch nadenken. Niemand wil tenslotte in de zomer winter truien in de winkel zien liggen. Nadat het ontbijt op is starten we de champagne slurpende bolide. Inmiddels is het een uurtje of 8 in de ochtend. Voor vele nog midden in de nacht, maar voor ons noodzakelijk omdat we toch vaak in de file komen. Het is eerder regel dan uitzondering dat wij pas om een uurtje of 10.00 in Amsterdam aankomen. En nee, dan hebben wij nergens een sanitaire stop gemaakt.

We beginnen vaak bij het World Fashion center in Amsterdam. ( WFC) Daar is o.a. de showroom van Zizzi gevestigd. In de showroom pronkt en lonkt de nieuwste collectie... Met inkopen lopen we altijd een half jaartje voor. Vandaag hebben wij bijvoorbeeld bij Zizzi de collectie van Oktober en November ingekocht. De collectie wordt uitvoerig bekeken en de fashion items die voor ons in het oog springen hangen we apart. Als alles aanbod is geweest gaan we kijken of er een mooie collectie van te maken is. Hebben we genoeg combinatie mogelijkheden? Is het hip? Matchen de kleuren? Is het volgens het modebeeld? Is het de pasvorm die onze klant graag wil? Al deze dingen zijn belangrijk tijdens het inkopen. Want, wij kunnen bijvoorbeeld helemaal gek zijn op jurkjes, als jullie geen jurkjes willen dragen houdt het op...

***met een kleine note.....wij vinden dat onze klanten alles mogen dragen, zolang ze zichzelf maar prettig voelen... Maar goed, dat is een onderwerp geschikt voor een andere blog! Als we zeker zijn van onze 'zaak' gaat de sales agent alles invoeren in de pc. Dan is onze order definitief en weten we zeker dat we over 'n half jaartje de meest mooie fashion hebben hangen! Uiteraard gebeurt alles onder het genot van een heerlijk kopje koffie... * Want, zonder koffie zijn wij nergens... Met een voldaan gevoel verlaten wij de showroom,...Yes! De mooiste collectie hangt straks weer bij FFLO! Zo, de ochtend is bijna om. In het WFC zitten heel veel groothandels die de mooiste accessoires verkopen. Dus, ook daar springen we nog even binnen om te kijken of er iets prachtigs te vinden is.

Meestal is dat geen probleem, de mooiste sjaals, kettingen, armbanden etc etc zijn daar te vinden. Snel denken welke kleuren we nodig hebben, en we slaan toe! Nu al zin om dat morgen weer zo mooi mogelijk in de shop te presenteren. Shoppen maakt hongerig, dus eten we op het WFC een hapje. Heel even een momentje van rust om daarna weer door te gaan naar het volgende inkoopadres...

In dit geval bezoeken we Junarose. Deze zitten in Amstelveen in een eigen showroom.

Ook daar werkt inkopen hetzelfde als bij Zizzi. Zo waanzinnig moeilijk om uit al die gave items de mooiste uit te kiezen. Maar, na enig gepuzzel komt dit ook weer dik in orde.

Na het invoeren zijn we er zeker van dat Junarose ook in September weer in onze winkel pronkt! En nu terug naar huis...Hopelijk is er geen file en zijn we op een mooie tijd thuis.Onderweg stoppen we altijd bij de zelfde benzine pomp om wat drinken te kopen en een bounty... ( tradities moet je in ere houden, niet waar?) Daarna regelrecht naar huis om optimaal te genieten van de avond...En stiekem alles in gedachte nog eens na lopen en combineren...En soms twijfelen of we wel het juiste in hebben gekocht... Gelukkig is dat bijna altijd het geval, want jullie, onze klanten zijn meestal toch razend enthousiast... :)

PS---> Wij zijn ontzettend nieuwsgierig naar jullie idee over een blog...Waar willen jullie meer over lezen? Geef het hier onder aan! Thnx...

Tot de volgende BLOG...

XOXOX Monique

Featured Posts